Contul vostru Apple a devenit mai sigur, chiar și în România

de: Alexandru Puiu
22 03. 2016

Se fac deja câțiva ani de când Apple a introdus autentificare în doi pași pentru utilizatorii din SUA, dar odată cu lansarea iOS 9.3, aceasta e disponibilă și în România.

Din ce în ce mai multe servicii online au introdus autentificarea în doi pași ca o formă de securitate suplimentară. Prima oară când ați auzit de acest sistem este foarte probabil să fi avut legătură cu o formă sau alta de eBanking. Utilizarea unei parole, pe lângă un cod generat de un dispozitiv hardware, pentru a intra pe website-ul băncii voastre este o dovadă clară a fiabilității acestui sistem.

Cu toate că utilizatorii de dispozitive Android care depind de un cont Google au de foarte mult timp această funcție, chiar și cei care folosesc un cont Google pe iOS, Apple abia acum a venit din urmă. Sistemul pentru a profita de noua funcție nu este foarte complicat, dar e bine să știți exact pașii pe care trebuie să-i urmați.

Folosind un browser de internet, preferabil pe un Mac sau PC, intrați pe appleid.apple.com. Autentificați-vă cu numele de utilizator și parola voastră, iar la secțiunea Securitate din nouă pagină dați click pe Confirmare în doi pași sau Two Step Verification. Imediat vi se va cere un număr de telefon pe care veți primi un cod prin SMS pentru activarea acestei forme suplimentare de securitate. Ca fapt divers, autentificarea prin SMS nu implică sub nici o formă utilizarea unui iPhone, iPad sau orice alt iDevice. Orice telefon este perfect.

Alternativa implică să vă definiți niște dispozitive autorizate Apple. Dacă aveți un iPhone sau iPad, veți prim un cod din patru cifre sub formă de notificare pe ecranul dispozitivului. Merită reținut că respectivul cod este vizibil doar dacă terminalul este deblocat. Salvați modificările în contul vostru Apple. În cazul în care aveți diverse aplicații care nu sunt create de compania americană, dar în care vă autentificați cu contul vostru Apple, veți fi nevoiți să vă creați parole specifice acelor aplicații prin intermediul aceleași pagini web, tot de la secțiunea securitate.